mandag 14. februar 2022

Salme 105,5-7

  5 Kom i hug det underfulle han har gjort,

          teikna hans og lovene frå hans munn,
          
   
  6 du ætt av Abraham, hans tenar,
          Jakobs søner, som han har valt ut.
          
   
  7 Han er Herren vår Gud,
          lovene hans gjeld over heile jorda

v.5 "Å koma i hug" betyr å tenkja ofte og grundig over noko, og her på alt det underfulle Herren har gjort (og det skreiv eg ein del om i førre oppdatering av bloggen). Når me grundar på Guds ord, slår det djupe røter i liva våre, og me ber frukt for Gud. 

"Det underfulle han har gjort" er alle teikna me kan lesa om i Bibelen, men også dei gode  lovene han har gjeve oss. Dei også vert sett på som Herrens undergjerningar. Hadde menneska strekt seg etter å leva etter dei ti boda, ville verda vorte ein god plass for alle. Ingen tvil om det. 

v.6 Kven er det som skal fordjupa seg i Herrens ord? Det er Abrahams ætt. Og kven er Abrahams ætt? Det er Jakobs søner, som er Israels folk, samt alle som har same tru som Abraham blant oss heidningar. Det lærer me i Galatarbrevet. 

v.7 er spennande. Kven sin Gud er Herren? Han er Gud for Israel og alle truande heidningar. Namnet hans er Jesus Kristus. Han er vår Gud fordi han kallar oss sine barn. Det er ein stor nåde. Også står det at "lovene  hans gjeld over heile jorda." Og det gjer dei sjølv om mange slett ikkje vil akseptera dei eller bøya seg for dei Men alle skal dømmast etter dei til slutt. 
Dei ti boda er alle grunnlovers grunnlov, og når Jesus kjem att, skal verda dømmast etter denne lova, men også etter korleis dei har stilt seg til evangeliet som frikjenner oss menneske frå alle våre lovbrot dersom me trur på det. Dei som har brote lova, og det har me alle, og som i tillegg  har forkasta evangeliet, blir dømt skuldig til evig straff. 

Ingen kommentarer: